„Akce je určena všem aktivním studentům, kteří chtějí řešit svoji budoucnost nejen po ukončení, ale již během studia na Slezské univerzitě,“ uvedl mluvčí univerzity Daniel Martínek. Připraveny budou prezentace různých společností, které nabídnou pracovní příležitosti v tuzemsku i zahraničí.

„V nabídce prezentovaných firem budou nejen stálé pracovní pozice, ale také například brigády, stáže, praxe, tréninkové programy i spolupráce při řešení projektů v nejrůznějších oborech,“ uvedl Petr Rypl z Poradenského a kariérního centra, které akci organizuje.

Návštěvníci Dne kariéry se ale kromě pracovních nabídek budou moci dozvědět například informace o možnostech zdokonalování v cizích jazycích a profesním využití těchto znalostí nebo nabídce odborných stáží.

„Na zájemce o práci čeká celá řada přednášek, které by se mohly stát dobrým vodítkem nebo motivací pro další osobní a pracovní rozvoj. Cenné jistě budou i osobní setkání a rozhovory se zástupci prezentujících se společností, a tedy i okamžitá zpětná vazba na případné dotazy. Svoji šanci si najde prakticky každý,“ podotkl Martínek.