Je to preventivní opatření, abychom předešli jakémukoliv podezření, že by mohlo dojít k manipulaci se zakázkami,“ vysvětlila mluvčí radnice Kateřina Dobešová.

Podle mluvčí se zakázky týkají rekonstrukce domu Nádražní 4, demolice dvorního objektu Francouzská 22, výměny dveří v ulici Hybešova 65a, b, c, opravy sklepů na Moravském náměstí 14 a,b a vybudování výtahu na Kobližné 15.

Radnice kromě toho dokončí už zahájených 20 zakázek v hodnotě 240 milionů. „Poté je plně zkontrolujeme,“ zdůraznila mluvčí.

Policie zasahovala na radnici předminulý týden a zajímala se především o zakázky investičního odboru z minulého volebního období. Tehdy byl Švachula místostarostou, v novém volebním období byl radním.

Minulý týden ho ale zastupitelstvo kvůli kauze z rady odvolalo. Švachula skončil ve vazbě stejně jako vedoucí odboru radnice Petr L.. Oba byli vyloučeni z ANO. Hrozí jim až 16 let vězení.

VIDEO: Krátce po zásahu policistů na radnici Brno-střed nikdo ještě nevěděl, jak velkých rozměrů dosáhla činnost bývalého místostarosty Jiřího Švachuly.