Na astronomickou výhru se může těšit sázející, který si koupil tiket do hry Euromiliony v pondělí na jižní Moravě. Jedná se o šestou nejvyšší výhru v historii Sazky. Den před slosováním se rozhodl, že půjde štěstí naproti. Na sázence zaškrtl náhodný tip devíti sloupců bez Eurošance. Stačilo to k zisku šesté nejvyšší výhry v historii Sazky.

V šestém sloupci uhodl všechna čísla (7 + 1) a získal 123 322 830 Kč. Navíc ještě v pátém sloupci uhodl 10. pořadí (2 + 1), kde získal 58 Kč. Celkem to tedy hodilo 123 322 888 Kč. Má doma jackpot, jehož výše narůstala 5,5 let! Tedy, zatím ne tak docela.

„Zatím se nepřihlásil, na převzetí výhry má lhůtu celý rok. Podle našich zkušeností si výherci podobně vysokých výher dávají na čas i několik týdnů, aby si promysleli, jak s výhrou naloží,“ informoval Blesk mluvčí Sazky Václav Friedmann.

Mluvčí doplnil, že i pokud by vsadil Eurošanci, výše částky, kterou bere, by se nenavýšila. „Není to jako u Sportky, uhodl všechna čísla, takže by se pro něj nic nezměnilo,“ vysvětlil Friedmann. 

Další štěstí měli až sázející ve čtvrtém pořadí, ti ale shrábnou pakatel – necelých 22 tisíc. Do dalšího losování se převádí zhruba 20,5 milionu. Od zavedení sázející v Euromilionech a Eurošanci podali přes 36 milionů sázenek a získali 1,7 miliardy korun.