V přízemí vilky, kterou obepíná lešení, panuje příjemný chládek. Zatímco Petrovu manželku Andreu postihla horečka a odpočívá v patře, chod domácnosti teď zůstal na bedrech její maminky a Petrovy tchyně Ludmily (75). Vaří pro vnučky, snaží se, aby přišly na jiné myšlenky.

„Petra viděla útok žraloka na tátu na vlastní oči. Ale je malá, zvládá to. Hůř je na tom starší Veronika, která jde do devítky. Zasáhlo ji to hodně hluboko,“ říká paní Ludmila.

Kruté dny přijdou

Petrova manželka Andrea prý má strašný výjev u moře pořád před očima. „Petr skočil z mola do vody, ona s Petrou čekaly na vesty od plavčíka. To je zachránilo, jinak tam zůstali možná všichni tři. Na dceru to až teď teprve všechno padá,“ svěřila Blesku Ludmila, zatímco Petra (7) přikyvuje a říká, že maminka odpočívá.

Chybí mužská ruka

Petr byl doslova všeuměl. Rozjel přestavbu domu, stíhal hlavní zaměstnání, převzal po otci malý autoservis. „Jen se podívejte, jak zvládl obklady. Jen s plovoucí podlahou jsem mu trochu pomáhala, protože Andrea byla v práci,“ usměje se na chvíli Ludmila, která s kompletní rodinou prožila v domku pouhé tři měsíce.

Teď ji čeká nejtěžší úkol. Podpořit dceru a připravit rozloučení s Petrem. „Bude jen v úzkém rodinném kruhu. Ale byl tady Petrův kamarád, že chystají zádušní mši. Určitě přijdeme,“ řekla Ludmila se slzami v očích.

Lidé už přispívají rodině

Obecní úřad umístil do obchodů ve vesnici schránky, do kterých mohou lidé vkládat peníze na podporu těžce zkoušené rodiny. Starosta rovněž avizoval založení transparentního účtu v její prospěch. 

Video: Starosta egyptské Marsá Alam: Český turista zemřel po prvním kousnutí

Video
Video se připravuje ...

Starosta egyptské Marsá Alam: Český turista zemřel po prvním David Budai, Aleš Brunclík



Fotogalerie
21 fotografií