Největší zádrhel čekal na řidiče na opravovaném úseku D1 ve směru na Brno, stejně tak na souběžné silnici 602, kde se navíc srazily dva osobní vozy. „Žádnou vážnou nehodu jsme ale řešit nemuseli,“ konstatoval policejní mluvčí Pavel Šváb.

Šofér nadýchal

Nehoda naštěstí provozu bránila jen částečně, dala se s opatrností objet. „O příčině dopravní nehody je téměř jasno, řidič ve vozidle, které nedobrzdilo, nadýchal při dechové zkoušce 1,69 promile," uvedli policisté na svém webu.

 

Dvě drobnější kolize zkomplikovaly průjezd mezi Žebětínem a Kohoutovicemi. U nájezdu na dálnici v Bítešské ulici korigovali nápor aut dopravní policisté.

Policie také stejně jako v sobotu na exitu Kývalka usnadnila nájezd fanoušků na D1, kdy dopravu od Prahy nasměrovala do protisměrného jízdního pásu. Fanoušci tak do omezení na dálnici najížděli do volného jízdního pruhu. Menší kolona se kvůli tomuto opatření utvořila při cestě z Prahy u Ostrovačic ještě před omezením.

Závody Velké ceny České republiky silničních motocyklů v Brně navštívilo v průběhu tří dnů 187 tisíc diváků, což je méně než před rokem. Dosavadní divácké maximum přinesl rok 2015, kdy do Brna od pátku do neděle přijelo 248 tisíc fanoušků.

Video. Pohled na D1 u Brna z policejního vrtulníku

Fotogalerie
6 fotografií