Každý z nich pyšně představil svého miláčka, předvedl jízdu areálem a vyměnil si zkušenosti, jak udržet vůz co nejdéle v top kondici. „Kromě srazů vyrážíme tak pětkrát do roka na výlet. Je to vždy zážitek pro nás i pro ty, kdo nás míjejí na cestě,“ usmíval se majitel cadillacu z roku 1958 Petr Žítek z Varnsdorfu.

Organizátoři letošní 9.ročník přestěhovali na jižní Moravu z autokempu Konopáč u Heřmanova Městce. „Ten vzhledem k narůstajícímu zájmu o účast už nevyhovoval prostorově. Tady se u auta nemusejí tlačit, každý příchozí si je v pohodě prohlédne ze všech stran," řekla Blesku za organizátory Petra Haumer.

A co si lidé mohou prohlédnout? „K vidění budou veterány z časů Elvise Presleyho, burácející osmiválce, naleštěné youngtimery, terénní svalovci, klasická kabria z 50. a 60. let, ale i nejnovější corvetty a mustangy," upozornila Haumer.

Je k mání?

Solidní tlačenice se strhla kolem bílého Forda Fairlane 500, typ Skyliner z roku 1958, který prý hodlá majitel prodat. Cena? Oficiálně zatím tajemství, dle kuloárů „jen“ 35 tisíc dolarů.

Skoro jako v Americe

Atmosféru americké automobilové historie i současnosti připomenou stánky se suvenýry, ale také soutěže v pojídaní mega burgeru na čas nebo v pojídání chilli. Pro děti pořadatelé připravili skákací hrad a také sportovní i kreativní disciplíny. A když Amerika, tak pochopitelně nechybí rokenrol a zaručené pravé pin-up hostesky. Motory amerických bouráků budou v Pasohlávkách burácet až do nedělního poledne.

Fotogalerie
25 fotografií