Do Hodonína se vrátil po šesti letech. Bývalý kapitán české reprezentace a nejlepší fotbalista Evropy dovezl na jih Moravy opět své bývalé spoluhráče.

Mám to tady rád. Když jsem dostal pozvání, neváhal jsem. Nemůžu se tady ale příliš zdržet. Večer hraje Juventus důležité utkání s Bologní a k titulu potřebujeme ještě dvakrát vyhrát,“ vysvětil Nedvěd.

Na tiskovce ho doprovázeli bývalí spoluhráči Vladimír Šmicer a Karel Poborský. „Už jsme se nepotkali hodně let, naposled asi tady v Hodoníně. Sešli jsme se až dnes. Po pravdě, opravdu asi jen sešli, protože mám bolavé koleno,“ zavtipkoval Vladimír Šmicer.

I Karel Poborský nepředvídal, že by předvedl na hřišti reprezentační formu. „Budu rád, když ten zápas přežiji,“ pobavil novináře autor legendárního lobu z evropského šampionátu proti Portugalsku v roce 1996.

Nedvěd zároveň vysvětlil, proč je tak spojený s hodonínským fotbalem. „Se sportovním ředitelem FK Hodonín Mariánem Vasilkem mne pojí dlouholeté přátelství, a to už od vojny, kdy jsme spolu sloužili v Dukle Praha,“ řekl Nedvěd.

Kopačky na nohy obul po dlouhé době. „Práce v Juventusu mne natolik zaměstnává, že na hraní nemám čas. Nečekejte proto ani ode mne žádný zázrak,“ varoval s úsměvem Nedvěd.

V samotném utkání ovšem všichni tři patřili mezi nejlepší hráče na hřišti. Pavel Nedvěd se zapsal hned dvakrát mezi střelce, jednu branku přidal i Šmicer. Prosadili se i Lokvenc a Polách. Výběr Pavla Nedvěda, v jehož dresu se představil i jeho syn Pavel, nakonec vyhrál nad Hodonínem 5:4.