Monotónní dunivé zvuky z povolené akce se nesly kilometry daleko. Vzbudily část obyvatel Kuřimi, nelibě je nesli lidé ve Veverské Bitýšce, Vranově i části Brna. Stížnosti z blízkého i vzdáleného okolí se daly počítat na stovky. 

 „Pokud jste dnes v noci nemohli kvůli záhadnému dunění spát, pak vězte, že vás budí technoparty z autocampu Obora na Brněnské přehradě. Podle městské policie v Brně jde o nahlášenou akci, přítomno je asi 3 tisíce lidí a končit by měla v neděli,“ glosoval na sociálních sítích starosta Kuřimi Drago Sukalovský.

Poslech až v Kunštátě

„Jen pro zajímavost, dnes ráno v půl sedmé, jsem dunění z této akce slyšel před svým domem v Kunštátě, vzdušnou čarou cca čtyřicet kilometrů kilometrů. Musím říct, že to už je síla,“ reagoval v diskuzi Jan Kopřiva.

Dunění zaslechli lidé i na opačném konci Brna na sídlišti Lesná. „Jsem si říkal, že mi snad ještě duní v uších po koncertě Logocaltramp, ale ne. Dorazilo to k nám přes celé Brno,“ postěžoval si jeden z tamních obyvatel.

Je to v klídku

„Jo, byli tady policajti. Ale jen se bavíme, popíjí se, žádné blbnutí. Je to v klídku,“ řekl Blesku v sobotu dopoledne jeden z účastníků hudební akce, který se představil jako Petr.

Strážníci místo navštívili v noci na sobotu a i na neděli. Kromě hlasité hudby nezjistili nic, co by zavdalo příčinu technoparty předčasně ukončit. I tak čeká pořadatele vysvětlování před úřady. Ticho se v kempu rozhostilo až v neděli úderem osmé hodiny ranní.

„Došlo ke spáchání přestupku, opakovanému rušení nočního klidu. Věc bude předána do správního řízení,“ shrnul Blesku mluvčí Městské policie Brno Pavel Šoba.

Majitele soukromého pozemku se nepodařilo kontaktovat, jeho mobilní telefon je nedostupný. Na webových stránkách avizuje, že v kempu začíná provoz až v květnu.

Fotogalerie
5 fotografií