„Řidiči sjížděli na exitu 168 Devět křížů, zpět se vraceli na exitu 178 Ostrovačice,“ popsala situaci policejní mluvčí Andrea Cejnková. V místě se utvořila několikakilometrová kolona.

„Nehoda je bez zranění, ale řidiči si vyžádali na místo policii kvůli údajným vyšším škodám,“ dodala policistka. Policie provoz na dálnici obnovila hodinu před polednem.

Poblíž čtvrteční nehody ve směru na Brno přitom došlo ve středu k hromadné nehodě dvou nákladních aut a autobusu. Na 189. kilometru se zranilo pět osob, z toho jeden člověk těžce, tři středně těžce a jeden člověk byl ošetřen na místě.

Středeční kolaps trval pět hodin

Zájezdový autobus se podle všeho stal účastníkem řetězové nehody. Narazil do maďarského kamionu převážejícího žampiony, ten předtím vrazil do tahače s návěsem s osobními auty. Havárie zablokovala a zpomalila dopravu i v obcích okolo Brna. Autobusy jezdily objízdnými trasami.

U nehody zasahovalo pět posádek záchranářů včetně vrtulníku. V autobuse bylo více než deset cestujících. Dálnici se plně podařilo zprovoznit až po pěti hodinách.

Video
Video se připravuje ...

Dlouhé kolony na D1 u Brna se opakují i ve čtvrtek. Po nehodě dvou kamionů na 177. kilometru musejí řidiči na objízdnou trasu. Zdeněk Matyáš

Fotogalerie
12 fotografií