Strážníci na ohlášené místo rychle vyjeli a kritický úsek prohlédli. „Část mostní konstrukce byla skutečně poškozená. Větší i menší úlomky betonu a omítky ležely na vozovce. Tři hlídky strážníků proto asi hodinu odkláněly dopravu. Poté ji svedli pracovníci Brněnských komunikací z rizikových míst,“ uvedl mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Brněnské komunikace okamžitě upozornili správce mostu, kterým je Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). „Nyní musíme vyčkat na rozhodnutí ŘSD, podle toho se přizpůsobíme jak postupovat dál,“ řekla mluvčí komunikací Vladimíra Navrátilová.

Beton preventivně ve čtvrtek oklepeme ze všech uvolněných části mostu. Zároveň zkontrolujeme krajní nosníky. Následně v příštích dnech, jakmile to klimatické podmínky umožní, budou pro zamezení opakování situace osazeny na mostě ochranné sítě,“ vysvětlila mluvčí ŘSD Nina Ledvinová.

ŘSD zároveň vypsalo výběrové řízení na provedení diagnostiky mostu.Rekonstrukci mostu předpokládáme v roce 2020. Vliv na dopravu by to nemělo mít nijak negativní. Tento druh oprav totiž obvykle provádíme po polovinách,“ upřesnila Ledvinová.

VIDEO: Zřejmě nejnarušenějším mostem v České republice je viadukt u Černé Hory. Silničáři čekají každým dnem na povolení k jeho demolici.