„Letošní ročník je v mnoha ohledech výjimečný. Tentokrát se budou prezentovat opravdu všechny kraje České republiky a kromě Nitranského i všechny slovenské. Prostor dostalo i Maďarsko,“ upřesnil ředitel veletrhu Regiontour Miloš Mlčák.

Návštěvníci se mohou těšit na ochutnávky luxusních menu, ale i extrémních a exotických jídel. V nabídce bude například hmyz na talíři, krokodýl na švestkovém chutney nebo durian, považovaný v Asii za krále ovoce.

Atmosféru první republiky na výstaviště vnese brněnská radnice. „U příležitosti 100. výročí založení Československa jsme připravili prvorepublikovou kavárnu. Nabízíme možnost zapůjčení dobových oděvů a připravena je i módní přehlídka lázeňské kolonády před 100 lety,“ upřesnila Petra Rusňáková (35, ANO), radní magistrátu města Brna.

Video
Video se připravuje ...

Petra Rusňáková (35, ANO), radní magistrátu města Brna láká návštěvníky veletrhu Regiontour na návrat do období první republiky. Hynek Zdeněk

Návštěvníci mohou přitom načerpat mnoho tipů na dovolenou. Ti šťastnější ji mohou dokonce vyhrát zdarma. „Soutěžit se bude o zájezd na Mauritius, pobyt v Horním Rakousku či o volné vstupenky do Aqualandu Moravia,“ uvedla mluvčí veletrhu Karolína Křenková.

Veletrh Regiontour je propojen s veletrhem GO. Konat se bude v pavilonech P a F. Loni na něj přijelo přes 30 tisíc návštěvníků. Letos pořadatelé očekávají navýšení jejich počtu.


 

Fotogalerie
3 fotografie