Podle posledních informací se na 173. kilometru srazilo šest kamionů, dodávka a dva osobní vozy. V místě navíc sněží, hasiči mají problém dostat se k nabouraným vozům. Policie ani hasiči zatím nemají informace o zraněných.

Policie nejspíš povede odklon přes 178. exit u Ostrovačic, zpět budou řidiči najíždět na 168. exitu Devět křížů. „Situace je nepřehledná. Kamion zablokoval oba pruhy,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Situaci komplikuje sněžení. „Řidiči byli neukáznění. Měli jsme obrovský problém dostat se k nehodám,“ řekl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. Kamiony stály ve všech pruzích. „Ze začátku jsme se tam proklestili jen s menším vozem,“ dodal.

Při nehodách se zranilo pět lidí. Sanitky ale k pacientům nemohly projet. „U Javůrku jsme museli přijet z opačné strany a pacienta do sanitky přenést přes svodidla,“ řekla mluvčí záchranky Hedvika Kropáčková. K čtyřem zraněným lidem na 207. kilometru se sanitka nedostala, musel přijet druhý vůz z protisměru.

Další  hromadné nehody!

Mezi 220. a 173. km je celkem šest nehod. Kromě této velké je ještě jedna hromadná na 207. km ve směru na Prahu, kde se srazilo několik nákladních a osobních aut. Informace o zraněných zatím nejsou k dispozici. Odklon je veden na exitu 210 Holubice. Ostatní karamboly nejsou tak velké, nicméně dálnice je neprůjezdná.

K další hromadné nehodě došlo i na Vysočině. Provoz tu v obou směrech po poledni zablokovaly nehody na 99. kilometru. Ve směru na Prahu havarovalo podle prvních informací od policie asi deset nákladních vozidel a dvě osobní auta.

Po 15. hodině došlo k další hromadné nehodě a to na 208. km ve směru na Ostravu. V dlouhých kolonách uvízly stovky aut, ve kterých jsou pochopitelně i malé děti. Hasiči jim rozváží teplé nápoje. Jedním z těchto míst je i úsek D1 u Tvarožné. „Aktuálně jsme přivezli várnice s padesáti litry čaje," řekl Blesku hasič Jan Dvořák.

Video
Video se připravuje ...

Jízda autem se stala v úterý kvůli sněhové nadílce na řadě jihomoravských silnic adrenalinovou záležitostí Zdeněk Matyáš

Fotogalerie
22 fotografií