Dva cestující museli vyprostit hasiči. „Pasažéry jsme vytáhli a předali i s autem správci budovy,“ řekl hasič Jaroslav Mikoška. Dodal, že tak kuriózní situaci v Brně hasiči ještě nikdy nezažili.

Při záhadném pádu auta do šachty se naštěstí nikdo nezranil. „Zjišťujeme, co přesně se vlastně stalo,“ řekl Blesku správce domu Jakub Churý. V úvahu připadá nejspíše chyba šoféra nebo technická závada na výtahu.

Na místo přijeli i zástupci pojišťovny a specialisté na zdviže. „Do vyšetření záležitosti nebudeme nic komentovat,“ zdůraznil Churý.

Dům s výtahovým parkováním spravuje radnice Brno-střed. „Jsme rádi, že se nikomu nic nestalo. Prošetřujeme, jak se celá věc seběhla, a než to zjistíme, nemůžeme říci, kdo za pád auta do šachty může,“ řekla mluvčí radnice Kateřina Dobešová.

Radnice Brno-střed provozuje ve městě více domů s parkovacími výtahy. Pokud by vyšetřování ukázalo, že chyba nebyla na straně šoféra, musela by radnice přistoupit k revizi všech podobných zdviží. Technická osvědčení nicméně mají všechny parkovací domy podle mluvčí v pořádku.

VIDEO: Když se parkovat umí, může to být i podívaná...

Video
Video se připravuje ...

Němec pokořil světový rekord v rychloparkování Youtube.com

Fotogalerie
7 fotografií