Stovkám řidičů se u haly na Křídlovické ulici naskytl výjimečný pohled. Několik lokomotiv přímo před hokejový stánek Komety nasoukalo 15 vagónů. Konec soupravy skončil až u křižovatky Vídeňská-Poříčí. Kdo vyfasoval kupé až v posledním voze, ušel od haly téměř půl kilometru.

Video
Video se připravuje ...

Speciální mise. Strojvůdce Jan Umlášek se ujal řízení soupravy s 15 vagóny plných Komeťáků Zdeněk Matyáš

Zkušený strojvůdce Milan Umlášek sledoval hemžení nadšených fanoušků v dresech a šálách se stroickým klidem. „Je to trochu jiné, ale beru to zase jen jako práci. Až zastavíme v Libni, můžem se bavit o hokeji," svěřil se Blesku s úsměvem

Jedna z průvodčích, Eva Burianová, prozradila, že vlak poveze více než tisíc pasažérů. „Dnes to bude ale jednoduší, jízdenky měla v kompetenci Kometa. Předpokládám, že černé pasažéry nevezeme,“ tvrdila průvodčí a dala i tip na výsledek. „Kometa vyhraje,“ tvrdila skálopevně. 

První vůz za lokomotivou obsadili hráči Komety. „Je tu super nápad naložit do vlaku celou Kometu od hráčů přes legendy až po začínající prcky. Je to, jako by jela celá rodina,“ řekl útočník Martin Zaťovič.

Pár minut před polednem se ozval pronikavý zvuk píšťalky, celá souprava s policejním doprovodem se pohnula směrem k Dolnímu nádraží. Odsud modro-bílý Kometa expres vyrazil přesně ve 12.45 na Prahu. Do Libně dorazí v 15.10, poté už bude výsledek tradičně vypjatého mače v rukou obou týmů i hlasivek jejich fanoušků.

Brňané se vrátí domů stejným způsobem, tedy prostřednictvím Kometa expresu, na hlavní nádraží hodinu a půl po páteční půlnoci.

Video
Video se připravuje ...

Neobvyklý výjev. Kometa expres odváží A-tým, klubové legendy, mládeř a fanoušky k zápasu se Spartou přímo od brněnské DRFG Areny Zdeněk Matyáš

Fotogalerie
19 fotografií