Typická situace. Jedete na hory a silnice osvícená sluncem je krásně suchá, přejedete přes horizont a podmínky se diametrálně změní. Na silnici je sníh nebo sněhová břečka. Udržet auto na silnici může znamenat velký problém.

„Na polygonu se může naučit reagovat na tyto situace každý účastník celodenního kurzu bezpečné jízdy. Je určen i těm, kdo si budou potřebovat umazat trestné body,“ uvedla jednatelka brněnského polygonu Ivana Ulmanová.

Video
Video se připravuje ...

Brno slavnostně otevřelo bezpečnou školu smyku na brněnském Masarykově okruhu. Polygon je nejmodernější v Evropě. Hynek Zdeněk

Polygon, který se nachází v areálu brněnského Masarykova okruhu, je podle provozovatelů nejmodernější v Evropě. „Jeho okruhová dráha měří 1250 metrů a má 170 vodních trysek,“ upřesnil mluvčí Automotodromu Brno Petr Boháč. Cena se pohybuje od 3900 Kč do 7290 Kč, záleží na náročnosti kurzu.

Řidiči na něm najdou čtyři výukové moduly s kluzkými plochami, aquaplaningovým bazénem nebo tržnými deskami pro simulaci smyku. „Určitě ho budou využívat i jednotky našeho integrovaného systému,“ řekl jihomoravský hejtman Bohumil Šimek (58, ANO).

Fotogalerie
12 fotografií