Hala pavilonu C doslova praskala ve švech. Organizátoři se při prvním sčítání dostali na číslo 1050, celkový počet přihlášených tanečníků si ale nechali až na úplný konec. „Doufám, že se budou vlnit i ti, co obsadili galerii,“ hecoval z pódia Leoš Mareš v retro šusťákovce z 90. let.

Nový rekord: 2052 tanečníků!

Skupina tanečníků a tanečnic nejprve dvěma tisícovkám příchozích názorně předvedla, co přesně je třeba společně zatančit. Po několika zkouškách došlo na poslední ostrý tanec. Vzápětí vypukla v hale euforie. Společnou choreografii zatančilo 2052 osob, nový rekord v rámci veletrhu Life! byl na světě!

Modelka odjela na vyšetření

Šoumeny Mareše a Sokola na pódiu doprovázela i modelka a herečka Simona Krainová. Ta při nácviku choreografie uprostřed skupiny tanečníků přímo na pódiu náhle zkolabovala. Okamžitě jí na pomoc přispěchal lékař.

„Doktoři jí dali kalciovou injekci a doporučili jí CT vyšetření. Záhy odjela do Prahy,“ řekl Blesku zdroj, který měl být u zdravotní indispozice modelky. „Už před akcí si stěžovala na bolest krční páteře a trochu se bála, jestli akci zvládne,“ dodal. Krainová odřekla účast na ostravském Fashion Weekendu, kam měla z Brna následně odjet.

Video
Video se připravuje ...

Simona Krainová (vpravo) na pódiu. Později při nácviku choreografie nečekaně zkolabovala. Zdeněk Matyáš

Video
Video se připravuje ...

Generálka společného tance více než dvou tisíc tanečníků v hale pavilonu C na brněnském výstavišti Zdeněk Matyáš

Fotogalerie
19 fotografií