»Bolavou patou« zůstává oprava mostku na 206. kilometru na D1 u odpočívadla Rohlenka. Takřka každý den ve špičkách se u něj tvoří kolony vozidel. To se ale podle silničářů změní nejpozději v pátek 18. listopadu. „Zimní provoz by měl být proto bez komplikací,“ uvedl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl.

„Skončí oprava jedné poloviny mostu ve směru na Vyškov, zbývají položit tři asfaltové vrstvy. Druhou polovinu mostu začneme opravovat v březnu a dopravu ponecháme v obou směrech ve dvou pruzích, jako se jezdí nyní,“ řekl Rýdl.

Současné kolony se však paradoxně netvoří kvůli hustému provozu. Důvodem zpomalení provozu zejména ve směru na Brno jsou auta řidičů, která sjíždí z odpočívadla na dálnici. Řidiči v pravém pruhu D1 přibržďují a tyto motoristy pouští před sebe. Tím vznikají  proklínané kolony.

Práce skončí také u Ostrovačic

V sobotu 11. listopadu skončí práce na několika stovkách metrů dálnice D1 u Ostrovačic, čímž bude dálnice od Brna plně průjezdná až k exitu na 153. kilometru. Nejpozději 2. prosince má skončit oprava dálnice D2 ve směru do Brna mezi třetím a 12. kilometrem, kvůli které se nyní ve špičkách tvoří kolony před příjezdem do města.

VIDEO: Zúžení dálnice D1 před opravovaným mostkem u Rohlenky. Kolony tady testují nervy řidičů už několik měsíců.

Video
Video se připravuje ...

Prokleté zúžení D1 u Rohlenky. Silničáři slibují, že od prosince se situace vrátí do normálu Zdeněk Matyáš