„Prevence je u nás na prvním místě. Proto každý ze zaměstnanců kromě běžných školení dostává i ochranné pomůcky v hodnotě převyšující 5 tisíc korun,“ uvedl ředitel závodu Ladislav Švach.

Národní cenu za bezpečnost práce uděluje Výzkumný ústav bezpečnosti práce spolu s Ministerstvem práce a sociálních věcí a Ministerstvem zdravotnictví. Hodonice uspěly nejen délkou doby, kdy tam nebyl hlášen pracovní úraz, ale i rizikovostí prostředí. Společnost se totiž zaměřuje na výrobu skleněného vlákna.

Protipól této ceny nikdo nevyhlašuje. Možná by ale prvenství mohlo putovat na Českobudějovicko, kde si již po několika hodinách práce uřezal žadatel o práci 4 prsty. Jelikož ale ještě neměl uzavřenou pracovní smlouvu, řeší nyní soudy, jestli už byl, či nebyl zaměstnancem.

VIDEO: Opakem k oceněnému podniku může být společnost z Českobudějovicka, která testovala žadatele o zaměstnání. Ten si přitom uřezal čtyři prsty.

Video
Video se připravuje ...

Ústavní soud se zastal muže, který první den v práci přišel o čtyři prsty. Líčení se tak vrací opět na úplný začátek. Hynek Zdeněk