„Večerní spoj do Mnichova nebude od 29. října odlétat už ve 21.45, ale ve všední dny v 19 hodin a v neděli v 18.15. Cestujícím se tak otevře z Brna cesta do naprosté většiny evropských destinací a na některé dálkové spoje do Asie a Latinské Ameriky,” uvedla mluvčí Jihomoravského kraje Monika Brindzáková.

 

Kraj tak reaguje na stížnosti klientů, kterým vadilo, že když přistáli ve 22.50 v Mnichově, byly všechny spoje už pryč. Posunem odletu se zvýší počet destinací dosažitelných z Brna s jedním přestupem,“ komentoval zlepšení letového řádu jihomoravský hejtman Bohumil Šimek (58, ANO).

Letecké spojení mezi Brnem a bavorskou metropolí začalo fungovat od listopadu 2015. V roce 2016 ho využilo 12 tisíc cestujících. Stejného počtu dosáhla linka letos již na konci léta. Přesto má spojení ještě velké volné kapacity, které může posun odletového času více naplnit.

Takto vypadá přistání na brněnském letišti.

Video
Video se připravuje ...

Brněnské letiště je využívané hlavně v letním období, kdy jej využívají turisté k cestám za vysněnou dovolenou. Takto vypadá přistání v Brně. Hynek Zdeněk