Nový přípravek lze právem považovat za převratný. Mohou díky němu otěhotnět i ženy, u kterých by to jinak nebylo možné. Funguje tak, že u nich vyvolá více vajíček, což výrazně zvyšuje naději na mateřství,“ vysvětlil mluvčí FN Brno Pavel Žára.

Preparát je přitom pro ženy neškodný. „Obsahuje léčivou látku folitropin alfa, která je téměř identická s přirozeným hormonem produkovaným tělem ženy, tzv. hormon stimulující vajíčka,“ upřesnil přednosta Gynekologicko-porodnické kliniky FN Brno Pavel Ventruba.

Nemocnice identitu páru, který je díky novému prostředku v očekávání, zatím tají. Uvedla jen, že se jedná o dvojici, u které všechny jiné metody selhaly. Předpokládá, že o nový přípravek budou mít zájem i mnohé další páry.

Klienty určitě potěší, že se nejedná o komerční pracoviště. „Nezatěžujeme klienty zbytečnými výdaji při umělém oplodnění. Veškerá standardní vstupní vyšetření jsou bezplatná, hrazená zdravotními pojišťovnami,“ ujistila mluvčí nemocnice Beatrix Křížová.

Centrum asistované reprodukce FN Brno má nejdelší tradici v léčbě neplodnosti v České republice. Už v roce 1982 se pracovníci Centra podíleli na prvním klinickém těhotenství v tehdejší Československé republice a bývalé východní Evropě.

VIDEO: Fakultní nemocnice Brno se může pochlubit svým Centrem asistované reprodukce. Má nejdelší tradici v České republice.

Video
Video se připravuje ...

Fakultní nemocnice Brno se může pochlubit svým Centrem asistované reprodukce. Má nejdelší tradici v České republice. FN Brno

Fotogalerie
3 fotografie