„Ptal jsem se urostlého černocha, co tu dělají, odkud jsou a jestli jsou muslimové. Zavolal jsem městskou policii, ať je aspoň legitimují, ať máme jistotu, co k nám sem leze!“ napsal na svém facebookovém profilu Sedlačík, který tím na sebe strhl vlnu nevole.

Desítky lidí jeho příspěvek pobouřil. „Jste na sebe hrdý? To, co jste provedl, je naprosto odporné. Doufám, že jim policie pomohla a chránila je před vámi. Kdyby lidská blbost nadnášela, tak vy doletíte až na Mars,“ napsali uživatelé Facebooku Sedlačíkovi jako odpověď.

Problémy s legitimováním měli i samotní strážníci. „Kontrolovat doklady smíme jen těm, kdo porušují vyhlášku nebo zákon. Procházení městem takovým důvodem není,“ upozornil ředitel městské policie v Hodoníně Jindřich Vašíček.

 

Sedlačík je ale jiného názoru: „Žádám všechny občany, nebuďte připos*aní, využijte svého práva a využijte toho, že máme městskou i státní policii, která má přeci: Pomáhat a chránit!“ doplnil hodonínský zastupitel.

Hodonínský zastupitel zároveň odmítá rasismus. „Zarazilo mne, že ten černoch řekl, že je z Německa a původem je z Nigérie, mluvil přitom lámanou angličtinou. Žijeme u hranic, které nikdo nehlídá a mám jen obavy o své blízké," vysvětlil Sedlačík.

Roman Sedlačík je zastupitelem v Hodoníně, kde je občas problém s tím, aby vůbec prošel program jednání.

Video
Video se připravuje ...

Zastupitelé Hodonína řeší co dál poté, co neprošel program jednání. Hynek Zdeněk