„Požadujeme úplné vyloučení tranzitní nákladní dopravy městysem Černá Hora v obou směrech a regionální nákladní dopravy ve směru Brno – Svitavy,“ uvedla místostarostka obce Petra Zavřelová.

 

Silničáři ale tuto variantu vylučují. „Objízdná trasa není možná, neboť by auta musela jet asi o padesát až osmdesát kilometrů navíc. Pracujeme proto na variantě, že by most po podepření dokázal odvádět alespoň jeden jízdní pruh. Zda je to možné, budeme vědět za pár dnů,“ vysvětlil mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rydl.

Video
Video se připravuje ...

Silničáři ve čtvrtek v 17 hodin uzavřeli most u Černé Hory na Brněnsku, může se podle nich samovolně zhroutit. V obci prudce narostl počet projíždějících aut. Hynek Zdeněk

Obec nicméně uspěla alespoň v požadavku na omezení rychlosti v obci na 30 kilometrů v hodině. Policie se navíc zavázala, že dramaticky zvýší dohled nad dopravní situací v obci.

 

Most u Černé Hory je v dezolátním stavu a silničáři potvrdili, že bude odstraněn a nahrazen novým. Zatímco demolice je naplánovaná ještě letos, následovník vznikne o rok později.