Kruliš doprovázel prezidenta Miloše Zemana na cestě po Jihomoravském kraji. Policie údajně nabídla prezidentovu doprovodu ukázku policejní techniky. Prezident Zeman toto tvrzení ale označil za lež.

K nehodě BMW i8 v hodnotě čtyř milionů, které měla policie zapůjčené, došlo 29. května v noci. „Řidiče při služební jízdě postihla náhlá zdravotní indispozice, vůz vyjel ze silnice. Utrpěl zranění stejně jako jeho spolujezdec,“ uvedla tehdy policejní mluvčí Štěpánka Komárová. Auto vjelo do potoka vedle silničního mostu.

Kruliš utrpěl zlomeninu dvou obratlů, naštěstí bez poškození míchy. Policista, kterého postihla mrtvice a vůz řídil, stále zůstává v nemocnici. „Je stále hospitalizovaný, jeho stav je úměrný jeho zranění,“ uvedl mluvčí nemocnice Pavel Žára.

Nehodu vyšetřuje Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS), čeká se na znalecké posudky. Závěry vyšetřování mohou být známy až v horizontu týdnů či měsíců. GIBS ale už část týkající se toho, kdo vůz řídil, předal policejnímu prezidiu. Podle dosavadních informací za volantem seděl policista a nic nenasvědčuje tomu, že by spáchal trestný čin.

Zatím však není jasné, proč seděl civilista v policejním autě, když to zakazují předpisy. Podle některých médií jízdu povolil ředitel jihomoravských policistů Leoš Tržil, který se k tomu ale dosud nevyjádřil. Mluvčí policejního prezidia Ivana Nguyenová už dříve ale uvedla, že policejním vozem mohou podle nařízení ministerstva vnitra jezdit jen příslušníci bezpečnostních sborů, zaměstnanci ministerstva a policie nebo lidé, jejichž přeprava souvisí s plněním služebních nebo pracovních úkolů.

VIDEO: Jihomoravská policie předvedla zapůjčené superauto začátkem května, za tři neděle bylo nabourané. Předváděčku si tehdy nenechal ujít ani šéf jihomoravské policie Leoš Tržil.

Video
Video se připravuje ...

Moc malé auto pro velkého muže: Obtíže policejního šéfa s novým BMW Aktuálně.cz

Fotogalerie
23 fotografií