Akvapark v Pasohlávkách zahájil svou teprve čtvrtou letní sezonu. Přesto je nejnavštěvovanějším místem jižní Moravy. Letošní rok se ponese v Pasohlávkách v cirkusovém duchu.

„Zahájili jsme spolupráci s národním cirkusem Jo-Joo. Díky tomu dostanou návštěvníci akvaparku ke vstupence i poukaz na 45minutové představení Cirkusu Jo-Joo, vstup do cirkusové ZOO nebo slevu 100 korun na večerní dvouhodinovou show, která se bude odehrávat třikrát týdně,“ vysvětlila Blanka Marková z marketingu Aqualandu Moravia.

Aqualand přitom navázal i spolupráci s hvězdárnou a planetáriem v Brně a s vědci z Vida Brno. „Pomocí speciálních dalekohledů tak budou například návštěvníci moci pozorovat Slunce,“ upřesnil ředitel akvaparku Petr Pavlacký.

Ty největší novinky ale akvapark plánuje otevřít za dva roky, v červnu 2019. „Rozšíříme areál akvaparku, který je nyní pět tisíc návštěvníků denně, na osm  tisíc denně. Postavíme unikátní tobogán dlouhý 200 metrů a nepřekročíme přitom maximální povolenou výšku, kterou máme v této lokalitě danou. Použijeme totiž metodu, která se v pevninské Evropě dosud nenachází,“ vysvětlil Pavlacký.

„Spočívá v tom, že tobogán nebude využívat pouze typický skluz, ale lidé na raftech v něm díky speciálním tryskám pojedou i nahoru. Vhodný bude pro celé rodiny. Tento typ tobogánu je zatím nejblíže v Tenerife,“ upřesnila Marková.

Kolem areálu povede 380 metrů dlouhá „líná řeka“. „Ve skutečnosti 300 metrů bude líná část, 80 metrů bude rychlejší proud. Přidáme i jeden vstup do areálu, takže místo dvou budou tři. Nyní máme zaměstnaných 100 zaměstnanců a 200 brigádníků mimo letní sezonu. V létě tento počet roste přibližně na 500. Otevřením nové části areálu zaměstnáme další lidi. Jejich přesný počet ale zatím nevíme,“ vysvětlil ředitel akvaparku.

Aqualand Moravia je nejmodernější český akvapark. Stojí na místě bývalých římských lázní a využívá i termální prameny. Nabízí 20 vnitřních a venkovních bazénů a tobogány se skluzavkami, které měří celkem 1,7 kilometru.

Silničáři v polovině června testovali, jak pevný je most přes novomlýnskou vodní nádrž v těsné blízkosti Aqualandu Moravia v Pasohlávkách.

Video
Video se připravuje ...

Silničáři zavřeli o víkendu most přes vodní nádrž Nové Mlýny na silnici I/52. Dělali na něm zátěžové testy, je totiž v havarijním stavu. Hynek Zdeněk