Představení plné kouzel a barev týmu z Valencie sledovalo na sobotní noční obloze podle policie 170 tisíc návštěvníků!  Kromě hlavní ceny si Španělé odvezou do Valencie i ocenění České televize za nejlepší scénografické řešení a cenu brněnského primátora za nejlepší design na závaznou hudební dvouminutovku, což byl Bugatti step od Jaroslava Ježka.

Odborná porota vybírala mezi show ohňostrůjců z Česka, Rakouska, Německa a Španělska, které v soutěži doplňovala ještě společná práce Švýcarů a Číňanů.

Celkově tak pětici soutěžních ohňostrojů v rámci 20. ročníku festivalu spatřilo na Brněnské přehradě na vlastní oči 810 tisíc diváků. „Včetně úvodního prelude ohňostroje je dosavadní návštěvnost 900 tisíc návštěvníků,“ podotkl Ondřej Morávek z pořadatelského týmu.

Video
Video se připravuje ...

Fascinující pohled z letadla na ohňostorj nad Špilberkem Jolana Halalová, David Malík

Padne po epilogu hranice milionu diváků?

Magická hranice jednoho milionu diváků podle všeho padne v sobotu 24. června od 22.30 hodin, kdy je na pořadu závěrečné „rozloučení“. Epilog nad hradem Špilberkem s názvem Nebe na zemi připravuje Flash Barrandov SFX s malou předehrou na výstavišti.    

Pořadatelé také oficiálně oznámili termín příštího ročníku. Potrvá od 26. května do 24. června 2018, hlavními tématy budou 100. výročí Československa a 90. výročí brněnského výstaviště.

Video
Video se připravuje ...

Domácí tým Ignis Brunensis předvedl 190 tisícům divákům ohnivou pirátskou show alias Jack Sparrow Zdeněk Matyáš

Fotogalerie
17 fotografií