Oba muže viděla společně se procházet náměstkyně jihomoravského hejtmana Taťána Malá. „Po slavnostní večeři v brněnském hotelu International jsem si všimla, že spolu Leoš Tržil a Vladimír Kruliš šli společně po chodbě a o něčem se bavili. O čem, to ale netuším,“ přiznala pro Blesk Malá.

Podle Českého rozhlasu měli oba muži mezi sebou rozmlouvat mezi devátou a desátou hodinou večerní. Mělo se tak stát poté, co už na slavnostní večeři nebyl přítomen prezident republiky Miloš Zeman, který si šel po náročném dnu odpočinout do postele. Podle rozhlasu se přitom měla projížďka domluvit.

Informace o tom, že klíčový pokyn k projížďce dal Tržil, uvedl i server Aktuálně.cz:Rozhodl Tržil, ale ten mu na večeři taky vysvětloval, že Kruliš nesmí řídit. Odjeli a řídil policista, ale je otázkou, jestli se nevyměnili,“ řekl serveru údajně vysoce důvěryhodný zdroj, který byl na pondělní slavnostní večeři v hotelu International.

Video
Video se připravuje ...

Moc malé auto pro velkého muže: Obtíže policejního šéfa s novým BMW Aktuálně.cz

Sám šéf jihomoravských policistů Leoš Tržil, který k nařčení dosud nevydal oficiální stanovisko, je momentálně prý u vedení policie v nemilosti. „Na Tržila je tlak, aby rezignoval, protože projížďku v autě měli domluvit při večeři s prezidentem a nebyla to žádná oficiální akce. Vysvětlení po něm chce už i vedení policie, hlavně proto, jaké nesrovnalosti a výmluvy předvedl,“ řekl MF Dnes zdroj z policie.

Policista, který měl podle policie i zdravotníků auto řídit, utrpěl při nehodě mrtvici a následně vážná zranění, Kruliš ji odnesl dvěma zlomenými obratli. Jak jsou na tom nyní, není zřejmé. „V žádném případě nemůžeme zveřejňovat informace o zdravotním stavu či o převozu pacientů z/do naší nemocnice,“ vysvětlil Pavel Žára, mluvčí FN Brno Bohunice.

Policie využívala supersport BMW i8 za čtyři miliony pouze 3 týdny. Měla ho zapůjčený na půl roku, nebo na ujetí 20 tisíc kilometrů. Vůz dokázal zrychlit z 0 na 100 km/hod. za 4 sekundy. V příkopě nad potokem skončil v pondělí večer. Podle zákona civilista, pokud není zatčený nebo svědek, nemá v policejním autě co dělat. Podle oficiálních vyjádření řídil policista, který při tom utrpěl mozkovou příhodu.

Fotogalerie
19 fotografií