„Nečekejte, že vás jen značka Česká klasa zachrání. Podívejte se na Kostelecké uzeniny, typicky to český výrobek, o kterém pan farář jednou říkal: Bratři a sestry v Kristu, Kostelecké párky můžete jíst i v postní dny, tam stejně žádné maso není. Důležité není jen to, že je to český výrobek, ale hlavně jestli to chutná a má to maso,“ uvedl Miloš Zeman.

Dále prezident řekl, že se zavedení eura nebrání. „Neuškodilo Němcům ani Francouzům. Proč by mělo škodit nám? Pokud se převede v kurzu s korunou 1:25, není to problém. Jsem ale proti dvourychlostní Evropě, protože pokud bychom zůstali v pomalejším pruhu, doplatili bychom na to,“ vysvětlila hlava státu.

Zeman zároveň reagoval i na výtky, které slyšel o den dřív v Brně, že navazuje čilé obchodní styky s Čínou. „Snažíme se otevřít českému obchodu všechny trhy. Nyní se proto chystám například do Vietnamu, odkud chceme zajistit příliv kvalitních pracovníků. Vietnamci, stejně jako Ukrajinci, pracovití jsou, a pro českou ekonomiku jsou vítaní. A co se týče Číny, tak ta v současné době obchoduje všude na světě a momentálně vlastní mimo jiné už i polovinu všech dluhopisů USA,“ zdůraznil prezident.

Video
Video se připravuje ...

Prezident Miloš Zeman navštívil zaměstnance armaturky v Hodoníně, pobavil je Kosteleckými uzeninami. Hynek Zdeněk



Fotogalerie
11 fotografií