Policie dopravu odklání na 178. kilometru na Ostrovačice, řidiči se zpět vrací na exitu 162 Velká Bíteš. V místě se tvořily dlouhé kolony. Provoz byl částečně obnoven po 15. hodině.

„Máme problém dostat se do kabiny jednoho z těch kamionů, záchranná služba konstatovala úmrtí v kabině. Budeme vyprošťovat, ale nevíme, kolik lidí tam bylo," řekl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.  „Kamion se slovenskou registrační značkou narazil zezadu do před ním jedoucího nákladního automobilu," řekl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

„Jeden z pacientů byl zaklíněný, musel být vyprošťován. Utrpěl ale mnohočetná poranění neslučitelná se životem," řekla mluvčí záchranné služby Hedvika Kropáčková. Doplnila, že lehké poranění hlavy utrpěl i muž z druhého vozu, záchranná služba ho převezla na chirurgickou ambulanci do Fakultní nemocnice v Brně.

Nehoda čtyři kamionů blokuje dálnici ve stejném směru i na 181. kilometru u exitu Kývalka, a to pravý jízdní pruh. Podle Mikošky byli dva lidi zraněni.

„K oběma střetům vyslala záchranná zdravotní služba své prostředky, ve vzduchu je i vrtulník. Zatím nemáme informace z místa o zdravotním stavu všech pacientů," uvedla na webu záchranářů mluvčí Hedvika Kropáčková. U této nehody utrpěli dva lidé lehčí zranění.

Zatím není jasné, kdy bude dálnice opět průjezdná.

Fotogalerie
11 fotografií