Na pořádek dohlédli pro jistotu početné hlídky strážníků i policisté se samopaly. Kromě výbuchů nadšení nad góly padajícími do liberecké klece měli ale muži zákona pohodovou službu. „Během přenosu utkání jsme nemuseli řešit žádnou nepříjemnost. Jen udiveným cizincům jsme vysvětlovali, o jak důležitý zápas se jedná,“ řekl Blesku mluvčí městské policie Jakub Ghanem.

Prodejci občerstvení si mnuli ruce

Libovali si prodejci občerstvení, pivo šlo během dvouhodinového přenosu na dračku. „Klidně ať hrají finále na sedm zápasů,“ usmíval se jeden z nich. Šance vydělat si se chopili i kavárníci na Zelném trhu. Například před Momenta Café umístili na lavičky příjemné podsedáky a hostům na ulici servírovali kávu, sekt, víno či pivo.

Nebezpečí, že v případně výhry se pokusí některý z rozradostněných fandů vyšplhat na kašnu Parnas, nehrozilo. Památce se dostalo ochrany v podobě dvoumetrových kovových zábran, po ruce byla i bezpečnostní služba.

Řidiči zklamali. Rekordman nadýchal 3,19 promile

Na rozdíl od fanoušků Komety, kteří bouřlivě slavili úvodní výhru v extraligovém finále, dostali „na frak“ někteří motoristé. Rozsáhlé kontroly na silnicích jižní Moravy odhalily na začátku velikonočních svátků 13 řidičů pod vlivem alkoholu, šest hříšníků usedlo za volant pod vlivem drog.

„Zaznamenali jsme i čtyři nehody, po kterých řidič absolvoval dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem. Smutný rekord zatím drží řidič, který po drobné nehodě usnul ve svém voze v Žebětíně. Policistům nadýchal 3,19 promile,“ prozradil jihomoravský policejní mluvčí Pavel Šváb.

Video
Video se připravuje ...

Zelný trh v Brně zaplnilo v pátek v podvečer pět tisíc fanoušků hokejové Komety. Takhle slavili jeden z gólů v liberecké kleci. Zdeněk Matyáš

Fotogalerie
20 fotografií