Loučení v Kyjově se neslo v duchu stěží pochopitelné tragédie. Dvacet let šťastný svazek shořel náhle jako papír. „Je to velká tragédie, která je složitá zejména pro obě děti,“ uvedla Jana Šimečková (56, ODS), starostka Bukovan, odkud Jaroslav pocházel.

Ve smuteční řeči mimo jiné zaznělo, že rodina pro Jaroslava byla vším. „Když měl volno, vždy se věnoval svým dětem Jaroslavovi (16) a Barborce (11),“ uvedla řečnice do přeplněné smuteční síně.

K poslednímu rozloučení se do Kyjova sjely více než dvě stovky obyvatel Bukovan a Nechvalína. Nikomu z nich nebylo do řeči. „Pořád tomu nemůžu uvěřit. Oba jsem je znal a považoval je za pohodáře. Nechápu to,“ řekl jeden z obyvatel Nechvalína, který si přál zůstat v anonymitě.

O hlubokém zármutku rodiny asi nejlépe svědčí fakt, že odmítla přijmout kondolence přítomných. Otázka, kde je Pavla Zálešáková, zůstává nadále nevyřešena. Policie i rodina věří, že může být naživu a skrývat se.

Přestože Jaroslav a Pavla bydleli od sebe jen tři kilometry, seznámili se v Rakousku v roce 1991. O pět let později slavili veselku. Z manželství vzešly dvě děti Jaroslav (16) a Barbora (11). Manželství naboural odchod manželky letos 24. března, po němž Jaroslav spáchal sebevraždu.

Video
Video se připravuje ...

S tragicky zemřelým Jaroslavem Zálešákem (†44) se v Kyjově přišly rozloučit stovky přátel a příbuzných. Zdeněk Matyáš