Dopis z věznice, který vrah poslal do MF Dnes, přitom není podle syna zavražděné ženy upřímnou lítostí. „Toho člověka jsem odepsal už přibližně půl roku před vraždou mámy. Začala se mi totiž tehdy se svými problémy svěřovat a já si začal blíže uvědomovat jeho chování. Jeho pokání proto nevěřím,“ nebere si servítky Michal Ingr.

Dopis z valdické věznice považuje nejstarší syn zavražděné spisovatelky za účelový, jeho smyslem může být podle něj snaha získat předčasné propuštění z trestu. Pokud by chtěl svého činu upřímně litovat, choval by se podle Michala jinak.

Nikdy jsem jej nebral jako nevlastního otce, spíše jen jako manžela mé matky, a nyní ho už rozhodně za otce nepovažuji.“ Jako důkaz, že slova Borise Ingra nejsou upřímná, slouží podle Michala i jeho postoj k domu, ve kterém k vraždě slavné spisovatelky došlo.

„Nikdo v něm bydlet nedokážeme. Rádi bychom dům prodali, ale Boris Ingr blokuje veškeré snahy o jeho prodej a bez jeho souhlasu to nejde. Stojí nás tak jen další peníze, které musíme vydávat za jeho údržbu, a to vše jen kvůli vrahovi. Proč konečně nenechá naši rodinu na pokoji?“

Video
Video se připravuje ...

Podle obhájce Borise Ingra je rozsudek nepřiměřený. Blesk - Gabriela Peringerová

Kdo byla Simona Monyová?

Simona Monyová (1967–2011) byla autorkou 30 románů především pro ženy. Psala o lásce, mezilidských vztazích, manželství, domácím násilí.  Sama byla přitom dlouhodobě týrána svým druhým manželem Borisem Ingrem, kterého si vzala jako matka dvou synů. Ti následně svatbou získali jeho příjmení. V manželství se narodil ještě třetí syn. S manželem vlastnila nakladatelství Mony. Právě Boris Ingr jí 3. srpna 2011 při hádce zasadil šest ran nožem a usmrtil ji. Od roku 2013 si odpykává 15letý trest za vraždu.

Fotogalerie
12 fotografií