Policie a strážníci byli ve střehu. Doprava v pátek odpoledne a k tomu hokej, to není ideální kombinace ve městě úpícím každý den pod šíleným dopravním náporem. Navíc definitivně uzavřeno zůstalo nedaleké parkoviště na Vojtové ulici, kam se vždy nacpalo na 400 aut.

Parkujte dál od centra, použijte MHD!

„Naše doporučení zní: odstavit automobil u výstaviště a ústředního hřbitova a využít k cestě do DRFG arény veřejnou dopravu,“ apeloval mluvčí magistrátu Filip Poňuchálek. Přesto někteří šoféři zkoušeli štěstí a snažili se najít místo v uličkách poblíž haly. Marně. Kdo tady nezaparkoval už ráno či dopoledne, měl smůlu. „U nedalekého Bauhausu chtěli na parkovišti padesátku za hodinu, což se mi nelíbilo. Takže jsem to nechal jinde,“ svěřil se jeden z mimobrněnských motorizovaných fanoušků.

Hlavní nápor fanoušků ze všech stran odstartoval po 17. hodině. U křižovatky na Křídlovické se vytvářely kolony, policie ale měla situaci pod kontrolou. „Nevyskytly se žádné zásadní komplikace, město je průjezdné bez obtíží. Řidiči by si však měli dát pozor při rozjezdu po utkání,“ shrnula policejní mluvčí Štěpánka Komárová.

Úderem 18. hodiny tak mohl opodál vypuknout souboj věčných rivalů před zraky 7 700 natěšených  fanoušků.  

Video
Video se připravuje ...

Skvělá atmosféra v DRFG aréně po úvodním buly hokejového utkání mezi Kometou a Spartou Zdeněk Matyáš