Tržnice bude v prosklené budově, do níž není aktuálně možný přístup. „Zájemci v ní koupí potraviny, které se pod otevřeným nebem prodávat nedají. Na Zelném trhu tak bude konečně možné udělat kompletní nákup potravin,“ uvedl místostarosta Brna-střed Jiří Švachula (50, ANO).

Video
Video se připravuje ...

Specializovaná krytá tržnice zaměřená na potraviny bude nápadná velkými okny. Zájemci ji najdou v horní části Zelného trhu v Brně. Hynek Zdeněk

Lidé se v tržnici i nají. „Ráno nabídnou stánky a bistra snídaně, kávu a čaje. V poledne obědy a provoz plánujeme až do večerních hodin. Jídla kuchaři připraví ze surovin, které koupí čerstvé přímo od zemědělců,“ uvedla mluvčí radnice Denisa Kapitančiková.

V nejvyšším patře tržnice bude coworkingové centrum s krásným výhledem na Zelný trh a nejrychlejším internetem ze všech coworkingových center v Brně. Tento prostor se tak bude navečer měnit v unikátní tematický bar.

Vyhlídková terasa, která na poslední patro navazuje, nabídne exkluzivní výhled na Zelný trh, věž Staré radnice a další dominanty historického centra Brna,“ dodala Kapitančiková.

Budova tržnice pochází z konce 40. let 20. století. Pozdně funkcionalistická stavba nahradila měšťanské domy, které v závěru druhé světové války vybombardovalo spojenecké letectvo. V devadesátých letech byla budova necitlivě přestavěna. Podle architekta Miroslava Palaščáka, který je autorem projektu rekonstrukce, nebyly zásahy do budovy v 90. letech dobré. Proto bylo záměrem architekta navrátit budovu co nejvíce do původní podoby.

Fotogalerie
6 fotografií