Podle Deníku může být důvodem jeho rozhodnutí nehoda, kterou zavinil pod vlivem alkoholu. Přikryl údajně sjel v lednu autem do příkopu a měl nadýchat dvě promile. Nikoho přitom nezranil. Policie nehodu potvrdila, ale odmítla identifikovat řidiče. Přikryl se sám nechce k rezignacím vyjadřovat.

ODS odstoupení Přikryla vnímá jako důsledek účelového nátlaku, který byl na něj v poslední době vyvíjen. „Při posledním hodnocení knihovny mu bylo ze strany Moravské zemské knihovny vytknuto několik věcí, žádná ale nebyla nijak zásadní. O rok dříve byla přitom stejná knihovna vychvalována jako instituce 21. století,“ upozornil místostarosta Blanska Jiří Crha (56, ODS)

Knihovna Přikrylovi vytkla pokles knižního fondu, úbytek čtenářů a nevyhodnocenou anketu mezi čtenáři. „Zjistili jsme, že přibližně z 80 odpovědí bylo přitom jen 10 negativních. Když jsem žádal po Moravské zemské knihovně bližší vysvětlení kritiky ředitele, nedočkal jsem se jí,“ přidal se starosta Blanska Ivo Polák (59, ČSSD).

Přikryl podle vedení města rezignoval sám a vzdal se i postu zastupitele, kde jej 7. března nahradí jeho stranický kolega František Havíř (42). Vzhledem k tomu, že je už nyní členem finančního výboru a ODS má post předsedy domluvený, dá se předpokládat, že předsedou bude právě on.