„Zájem města je podporovat kvalitní a legální služby. Z informací, které mám nyní k dispozici, k tomu má Uber v Brně daleko. Podle všech indicií se jeví, že Uber a jeho různé pobočky a následovatelé podnikají v Brně nelegálně,“ řekl webu Brněnská drbna primátor Petr Vokřál a dodal: „To považuji za zásadní informaci, která by měla doputovat k lidem, kteří této služby využívají, a zároveň k lidem, kteří pro Uber mnohdy v dobré víře jezdí. Ceny Uberu vypadají na první pohled atraktivně, ale v konečném důsledku to až tak levné není.“

Připustil však, že zatím není zřejmé, proti komu by měla žaloba směřovat, protože zákazníci Uberu dostávají účtenky, kde se střídají názvy různých společností i se sídlem mimo Česko.

Ředitel Uberu Tomáš Peťovský v tomto kroku ohrožení pro působení společnosti v Brně nevidí. „Pokus o zakázání fungování služeb Uber formou předběžného opatření se podle našich informací zakládá na nepodložených obviněních a nebude mít žádný dopad na naše působení v Brně. Zamezení fungování tímto způsobem ze strany taxi firem jsme zaznamenali již v minulosti i v Praze. Soud žalobu zamítl,“ dodal Peťovský. Vokřál uvedl, že kromě žaloby chce i součinnost policie, finanční správy či obchodní inspekce.