Antonín Přidal se narodil 13. října 1935 v Prostějově. Na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity v Brně vystudoval anglistiku a hispanistiku.

Spolupracoval s Českým rozhlasem v Brně, byl autorem cyklů Malá škola poezie, Shakespeare pro začátečníky a Potulky knihami a hudbou, spoluautorem pořadu Na shledanou v sobotu. Působil jako dramaturg ve Filmovém studiu Barrandov a dosud působil na Divadelní fakultě Janáčkovy akademie múzických umění v Brně v ateliéru rozhlasové a televizní dramaturgie a scenáristiky.

V roce 1998 získal novinářskou Cenu Ferdinanda Peroutky, v roce 2007 mu byla udělena Státní cena za překladatelské dílo.

Byl významným autorem rozhlasových her. Jeho hry Všechny moje hlasy (1967) a Sudičky (1968) překvapily svou naprostou rozhlasovostí, nemožností text převést do jiné než auditivní podoby. Brněnské nakladatelství Větrné mlýny vydalo v roce 2006 výběr z jeho čtyř rozhlasových a jedné divadelní hry. Počátkem devadesátých let byl také autorem a moderátorem televizních cyklů Klub Netopýr a Z očí do očí. Poslední sbírku básní Zpovědi a odposlechy vydal v roce 2015.

Na Přidalovo úmrtí reagoval herec, režisér, publicista a vysokoškolský pedagog Břetislav Rychlík. „S Antonínem Přidalem odchází svět vzdělanců (ano, těch dnes tak vysmívaných humánně vzdělaných lidí), kteří současně byli obdařeni básnickou kreativitou. Mnohovrstevnatých osobností, které obohacují svým dílem, ale i životními postoji, hodnotovým ukotvením náš život, abychom nebyli tupým stádem. Kdo je zastoupí?“ vyjádřil se Rychlík.