Noria tentokrát podcenila ledový příkrov bazénu ve svém výběhu a sklouzla dírou do ledové vody. Hrabala se ven, ale bez úspěchu. Naštěstí, jako vždy, byla nablízku její matka a ochranitelka Cora. Svého potomka dobře zná, proto má »oči na šťopkách« a včas zasáhne. Stejně jako loni v dubnu, kdy nemotorné půlroční medvídě nešťastně spadlo do bazénu, aniž by ještě umělo plavat.

„Cora je ale už pětinásobnou zkušenou matkou. Máchla tehdy tlapou a dceru hravě vysvobodila z nesnází,“ popsal patálii mluvčí zoo Michal Vaňáč. Medvídě dostalo životní lekci, ale jak se ukázalo, brzy se otřepalo. A plavání jako správný lední medvěd přišlo v dalších týdnech na chuť.

Díky kamerám mají v zoologické zahradě 24 hodin přehled, co se ve výběhu u ledních medvědů děje. A nejzajímavější momenty spatří jejich příznivci na sociálních sítích. „Noria a její matka, a vůbec naši medvědi obecně, mají obrovský návštěvnický úspěch,“ dodává Vaňáč.

Nejnovější kousek ledního medvíděte potvrdil, že jde o rošťandu, která se jen otřepe a přemýšlí o dalších vylomeninách. I proto je u jejich výběhu na Mniší hoře pořád plno. 

Video
Video se připravuje ...

Roční medvědice Noria sklouzla po ledu do vody. Zachránila ji její máma Cora. ZOO Brno, hudba: hudebnibanka.cz / D. Todd Sorensen - Terestrial Destruction

 

Fotogalerie
5 fotografií