Cesta ve směru na Olomouc zůstala takřka tři hodiny neprůjedná, policie auta odkláněla na objízdnou trasu.  Záchranka ošetřila na místě dva mladé muže. „Jednalo se o lehká zranění  hrudníku. Oba zraněné jsme převezli na chirurgii ve vyškovské nemocnici,“ sdělila Blesku mluvčí jihomoravské záchranky Hedvika Kropáčková.

Další nehoda zkomplikovala ve stejnou dobu provoz na dálnici D2 u Hustopečí na 26. kilometru ve směru na Brno. Podle policejního mluvčího Pavla Švába na místě skončil  kamion v příkopě, dálnice ale zůstala průjezdná. Před půl desátou se ale podle redaktora Blesku, který jel stejným směrem, situace změnila. "Stojíme. Řidiči kamionů postávají na silnici a pokuřují. Nevypadá to dobře, kolona má určitě několik kilometrů," popsal situaci redaktor.

Podle aktuálních informací se po 10. hodině dala kolona na D2 do pohybu. 

Mikulov: Sněhové řetězy nad zlato

Řadu řidičů kamionů směřujících přes Mikulov do Rakouska zaskočila ráno přísná rakouská policie. Kdo nedoložil, že má zimní výbavu včetně sněhových řetězů, neprojel. „Vznikla tak přibližně dvoukilometrová kolona od hranic až k čerpací stanici Shell v Mikulově,“ uvedla policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Kolem deváté hodiny se část náklaďáků směrem k rakouským hranicím rozjela. Zbylé mají smůlu. Šoférům nezbývá, než zimní výbavu doplnit.

MHD Brno: Zpoždění linek cca 10 minut

Po úterní sněhové nadílce podstoupila městská hromadná doprava v jihomoravské metropoli od středečního rána další zatěžkávací zkoušku. Zpoždění linek se pohybovalo mezi 10 až 30 minutami. "Aktuálně je zdržení maximálně deset minut. Největší problémy představuje rozbředlý sníh na klíčových výhybkách. Nasazujeme posílené servisní jednotky," řekla Blesku po 10.hodině mluvčí dopravního podniku Barbora Lukšová.

Naopak trolejbusové a autobusové linky MHD zůstávají sjízdné bez větších problémů.

Fotogalerie
10 fotografií