Organizátoři nenechali nikoho na pochybách, že se inspirují Vídní. Záplava živých květin, stovky metrů čtverečních cateringových ploch, vybrané menu se spoustou lahůdek a šest stovek hostů, kteří neváhali za vstupenky utratit od pěti do 12 tisíc korun.

"Brno mám rád, je to zajímavé město, mám odsud spoustu zážitků. Považuji ho za velké zábavní centrum," řekl Blesku moderátor večera Libor Bouček.

"Brno se za poslední roky výrazně změnilo k lepšímu, doporučil by ho navštěvovat i mnohým Pražákům," prohlásil znalec etikety Ladislav Špaček.

Co se týče rób slavných osobností a krásných dam, letošní rok jako by se nesl ve znamení chybějícího spodního prádla, hlubokých výstřihů a dlouhých rozparků.

Na ples dorazila i Miss Earth 2012 Tereza Fajksová: "Těšila jsem se, protože loni jsem byla jen na plese v Praze," prozradila. V Brně byla bez přítele, ten měl totiž jiné povinnosti. Fajksová dorazila s dámským doprovodem. Nejvíc se těšila, jak si zatančí.

Bez manžela přišla i operní pěvkyně Andrea Kalivodová, která má jen pár týdnů před porodem. Manžel doma hlídá jejich prvního potomka Adriana, za doprovod tedy zvolila sestru. "Je to dobře, sestra si zaslouží takhle si vyrazit," řekla Blesku.

Video
Video se připravuje ...

Ples jako Brno: Eva Farna vzpomínala na taneční i šlapání na špičky 

Eva Decastelo v šatech od sourozenců Ponerových přišla v doprovodu modela Michala Kliky, který na sobě měl smoking od firmy Pánské obleky Bandi.

Pavla Vitásková dorazila štíhlá jako proutek pouhých sedm měsíců po porodu. Zhubla už neuvěřitelných 27 kilo!

Po deváté hodině se otevřely cateringové stoly s jídlem - kompletní výčet pokrmů by zabral asi hodně času i místa, mezi ty nejzajímavější nabízená jídla patřila bezesporu konfitovaný telecí jazyk, kančí svíčková, konfitovaná telecí líčka, uzená kachní prsa. Kuchaři nabízí steak ze 40kilového tuňáka, mušle svatého Jakuba, grilovaného candáta, grilované tygří krevety. V ústřicovém baru se dostalo zájemcům i podrobného výkladu k nabízenému menu. V nabídce nechyběly ani desítky druhů sladkostí.

Hvězdou večera Samantha Atkinsonová

A zábavný program?  Do víru valčíků pozval Kaiser ensemble, swing, jazz i populární hudbu nabídl Orchester Karla Vlacha. Na programu nechyběly zpěvačky Lenny, Ewa Farna a jako pomyslný bonbónek britská hvězda z X Factor Samantha Atkinsonová. To vše pod moderátorskou taktovkou Libora Boučka. O zábavu hostů se až do ranních hodin staralo na sto účinkujících.

Organizátoři ale mysleli i na nemocné děti. Dražba v rámci plesu přinesla ve prospěch nadačního fondu Pro dětský smích rovný milion korun a ještě pět tisíc navrch. A zbytek pochutin z plesu se prostřednictvím centra Armády spásy dostal k lidem bez přístřeší.

Fotogalerie
64 fotografií