V letech 2004 až 2006 si měl od Drbala půjčit hned třikrát. Podle obžaloby s tím, že téměř 12 a půl milionu korun půjde na financování fotbalového klubu a koupi motorestu Devět křížů. Jenže drnovické fotbalové raketě, která se dostala dokonce do evropských pohárů, došel po sezóně 2004/2005 dech. Pochopitelně finanční.

Odstoupila z nejvyšší soutěže, ve druhé lize se potácela u chvostu. Klub nakonec zbankrotoval. A vrácení půjček se Drbal nikdy nedočkal. „Byli přátelé, věřili si. Podle dohody měly být půjčky splaceny ve lhůtě do jednoho roku,“ řekl Blesku Karel Střelec, zmocněnec poškozeného podnikatele z Vyškovska. Drbal se dnes soudu omluvil kvůli dlouhodobě naplánované dovolené.

Nesouhlasím. Dlužníkem byl klub

„Nesouhlasím s obžalobou v celém rozsahu. Nebudu vypovídat,“ prohlásil Gottwald, který je údajně bez zaměstnání a příjmu. Podle jeho původní výpovědi z přípravného řízení šly peníze do fotbalu coby sponzorský dar a Drbal o tom věděl. Dlužníkem tak neměl být on, ale společnost, která řídila fotbalový klub. Ten ovšem v roce 2006 zbankrotoval. Dnes hrají na chátrajícím stadionu nástupci ambiciózního fotbalového klubu okresní přebor.

K soudu je pozvána řada svědků včetně Jana Gottvalda, kteří by měli objasnit pozadí vztahů mezi hlavními aktéry, zákulisí drnovického klubu, okolnosti půjček i převádění pohledávek na další subjekty. Robertu Gottwaldovi hrozí za podvod až deset let za mřížemi.

 

Fotogalerie
5 fotografií