Například v Dubňanech na Hodonínsku museli policisté a strážníci krotit horké „novoroční“ hlavy při rvačce hned šestice osob. Jeden z aktérů vyhledal lékařské ošetření „Jednalo se o dvě znesvářené skupinky, které skončily na služebně,“ konstatoval policejní mluvčí Petr Zámečník.

Ve Valticích na Břeclavsku pro změnu napadl mladík (18) svou matku i jejího přítele. I tady se situace uklidnila až s příjezdem mužů zákona.

Za klidné označili poslední hodiny starého roku hasiči, strážníci a policisté v Brně. Obvyklý silvestrovský mix zahrnoval mimo jiné napadání v opilosti, drobné požáry popelnic a kontejnerů a také partnerské neshody eskalované popíjením alkoholu.

„Hlídky také pátraly po dvou pacientech, kteří předčasně opustili nemocnici a nenechali se ošetřit,“ řekl Blesku policejní mluvčí Pavel Šváb.

Na náměstí Svobody slavilo jen 200 Brňanů

Na náměstí Svobody vítaly Nový rok pyrotechnickou kanonádou pouze dvě stovky Brňanů. Stejné množství se podle odhadu Městské policie Brno sešlo v Denisových sadech.

„První hodina nového roku byla na lince 156 ve znamení stížností. Volající měli obavy, že by jim odpalovaná pyrotechnika mohla vlétnout do oken nebo že by mohla poškodit zaparkovaná vozidla,“ poznamenal mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Hloučky rozjařených lidí se začaly z ulic vytrácet dvě hodiny po půlnoci. O hodinu později nastoupily na jejich místo úklidové čety.

O velkém štěstí může mluvit mladík (19) z Hodonínska, který nad ránem nezvládl auto u Rohatce a otočil je na střechu. S lehkým zraněním skončil v nemocnici.

Nejvážnějším novoročním výjezdem jihomoravských hasičů se stal požár střechy rodinného domu v Sobůlkách na Kyjovsku. „Hasiči z domu vynesli propanbutanovou lahev a vyvedli i dva psy,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Příkaský. Událost se obešla bez zranění, škoda se pohybuje kolem půl milionu korun.

Dvojčátka se ozvala minutu po půlnoci

Prvními narozenými dětmi na jižní Moravě jsou letos dvojčata, narodila se v Brně v porodnici na Obilním trhu. Dívka Linda minutu po půlnoci, chlapec Stanislav dvě. Děvčátko vážilo 2,33 kilogramu a měřilo 46 centimetrů, chlapec se narodil s váhou 2,34 kilogramu a měřil 45 centimetrů. „Porod byl veden císařským řezem, rodiče dvojčat jsou z Brna ze Soběšic,“ uvedl mluvčí fakultní nemocnice Pavel Žára. 

 

Video
Video se připravuje ...

Silvestrovská noc v Brně: Alkohol, hádky i rvačky Blesk/Zdeněk Matyáš

Fotogalerie
8 fotografií