Pětistovku za rok mají zaplatit obyvatelé Hodonína za možnost parkovat v modré zóně. Tedy pokud mají jedno auto, za to druhé už musí zaplatit tři tisíce. Garantované místo přitom nikdo mít nebude, a to může vyvolat velké problémy. V téměř pětadvacetitisícovém městě totiž mají mít rezidenti vyčleněno jen 1 124 parkovacích míst.

„Problém s parkováním řešit musíme, jestli je ale tohle ta správná cesta, ukáže až to, jak to přijmou zastupitelé a občané města,“ uvědomuje si ožehavost koncepce zpracované pražskou firmou City Parking Group místostarosta Hodonína Jiří Janda (52, ČSSD).

Částečně za pravdu mu dává i opoziční Igor Taptič (53, Nezávislí). „Zaparkovat v Hodoníně je obrovský problém. Mrzí mne proto, že současná rada města před nedávnem zamítla zbudování parkovacího domu, který jsem ještě jako starosta města dojednal,“ uvedl Taptič.

Zatím není jasné, zda problematiku parkování zařadí rada města už na program jednání prosincového zastupitelstva, nebo s ním počká až do příštího roku. Radnice očekává velmi intenzívní diskusi se zastupiteli a občany města.