Prostor je klimatizovaný, doplněný na stěnách hodinami a obrazovkami s časy odjezdů vlaků. Aby cestující nikdo nerušil, na to dohlédnou zaměstnanci drah.

Brněnskou čekárnu zpříjemní obrazy Jiřího Boudy

V Brně obdrží cestující ještě bonus. Mohou si prohlédnout obrazy malíře a ilustrátora Jiřího Boudy z umělecké rodiny Cyrila Boudy. „Chtěli jsme, aby ČD Lounge nabízela kromě pohodlí a čekání na vlak i něco navíc. Volba Jiřího Boudy byla správná. Navíc předsedal skupině pro studium a dokumentaci železniční historie, takže má k železnici blízký vztah,“ konstatoval Michal Štěpán, člen představenstva Českých drah.

A kdo může využít prostor ČD Lounge? Cestující s platnou jízdenkou pro 1. třídu, ale i ten, kdo si zakoupí spolu s jízdenkou 2. třídy také místenku pro vlak vyšší kvality, případně lůžkový či lehátkový příplatek. „Čekárna je určená i těhotným ženám, cestujícím s dětmi do 10 let a dále cestujícím se zákaznickou aplikací IN 100 nebo IN Business na IN kartě,“ vysvětlila mluvčí Českých drah Monika Bezuchová.

Po Brně přijde na řadu také nádraží v Pardubicích a v Praze. Tamní fešácká čekárna připomene památku Sira Nicolase Wintona.     

Fotogalerie
6 fotografií