Nehoda u sjezdu na Blučinu se naštěstí obešla bez vážnějších zranění, byť řidič (66) osobního auta mohl po „přetlačované“ se dvěma rumunskými náklaďáky mluvit o velké dávce štěstí. Přesto jej záchranáři převezli do brněnské úrazové nemocnice. „Jednalo se o lehká povrchová poranění hlavy,“ řekla Blesku mluvčí krajské záchranky Hedvika Kropáčková.

Stovky řidičů kvůli karambolu uvázly v pasti. A s nimi i redaktor Blesku. Kilometrové kolony stály od Blučiny takřka hodinku. „Už to tak vypadá, že každá jízda po českých dálnicích je sázkou do loterie,“ svěřila se Jitka Prouzová, jedna ze stovek „rukojmí“ ve směru od Brna na Břeclav. Navíc doprava je na D2 u Židlochovic svedena z protisměrů do dvou jízdních pruhů. Kdo spěchal, měl prostě smůlu.

„Teď vyslýcháme rumunské řidiče. Naštěstí se to obešlo bez vážných zranění. Na druhou stranu chápu řidiče v kolonách, je to nepříjemné. Každopádně se nám situaci podařilo relativně rychle dostat pod kontrolu,“ svěřil se Blesku jeden z policistů, který u Blučiny zasahoval.

Dopravní kalamita na D2 nakonec trvala „pouze“ hodinu.  „Kolem čtvrt na jedenáct se dálnice začala rozjíždět. Příčinu nehody tří vozidel zjišťujeme,“ řekl Blesku policejní mluvčí Pavel Šváb.  

Fotogalerie
7 fotografií