„Loni se jich sešlo 3600, letos jsme rozdali na vjezdu do areálu přesně 1564 nálepek. Nejde ale určitě o rekordy, ale vzpomínku na skvělého závodníka,“ řekl mluvčí Automotodromu Brno Jiří Smetana.

 

Po poledni už nebylo na parkovištích přiléhajících k závodním boxům a řídící věži Masarykova okruhu doslova k hnutí. Silné závodní stroje, skútry a mopedy, historické exempláře, které stále brázdí silnice, to vše bylo v Brně k vidění. „Přijel jsem s kamarády, moc si to užíváme. Setkání tolika motorkářů je skvělým zážitkem,“ svěřil se Blesku  Radek z Hustopečí.

Nekonečné moře jezdců a motorek

Řazení všech motocyklů na startovní dráhu zabralo téměř čtvrthodinu, od první řady až k poslednímu jezdci se prakticky nedalo dohlédnout. Objevil také český motocyklový závodník Karel Hanika, který brněnskou trať dokonale zná ze závodů mistrovství světa. Jezdci na čele tisícihlavého startovního pole zapózovali s velkou plachtou nesoucí číslo 58, které k Simoncellimu, mistru světa ve čtvrtlitrech v roce 2008, neodmyslitelně patřilo. V Brně se tehdy čtyřiadvacetiletý Ital dostal na stupně vítězů v srpnu 2011, o dva měsíce později však tragicky zahynul při Velké ceně Malajsie v Sepangu.