Prekérní trapas na Komenského náměstí odhalil i další věc: brněnský náměstek pro dopravu nevlastní šalinkartu. A při dopadení se prý snažil revizorům prchnout. Ti ho však chytli a dotáhli zpět k autobusu.

Útěk před revizory?

Při svém dopadení se náměstek začal vymlouvat, že mu vypadly klíčky. „Byla to absurdní situace, ze které mohl někdo vyvozovat, že utíkám před revizory. Já jen využil první příležitosti, abych se vrátil pro vypadlé klíčky,“ nabízí svou verzi Hollan s tím, že klíčky od domu nakonec našel v jiné kapse. Před revizory prý neutíkal, v roztržitosti si prý nevšiml, že autobus zastavil kvůli nástupu revizorů mimo obvyklou zastávku. Prý chtěl jen při cestě z hospody využít první příležitosti k vypátrání svých domněle ztracených klíčů.

Má dost peněz, tak už nejezdí načerno?

„Podívejte, já mám teď docela hodně peněz. Nepotřebuju jezdit načerno, běžně jezdím taxíkem. Ale když to vyjde, tak využívám MHD a normálně si cvakám,“ vysvětluje Hollan na svém facebookovém profilu. Znamená to, že když nebyl náměstkem, rajzoval snad po Brně běžně bez lístku? Inu…

A pointa celé taškařice? Hollan vyvázl bez pokuty! A to se ještě s revizory v autobuse pohádal. Jak je to možné? Revizoři totiž měli tu noc prý takzvanou pardon akci. Lidem bez šalinkarty pokuty nedávali. Podmínkou „amnestie“ však je, že si do pěti dní koupí přistižený černý pasažér čtvrtletní nebo roční šalinkartu.

Zbytek cesty domů do Pisárek na Lipovou prý dojel náměstek Hollan doprovodným autobusem dopravního podniku. „Uvědomuju si, že jako náměstek pro dopravu by ježdění načerno bylo absurdní,“ prohlásil. Nebyl by to Hollan, kdyby průšvih nezametl do kouta. „Dobrá zpráva je, že se v noci nenechávám vozit služebním autem,“ vzkázal Brňanům.

Nezbývá než dodat, že tenhle chlapec opravdu umí Brno (vyu)Žít. Tak nějak pěkně, skoro po papalášsku.

Fotogalerie
7 fotografií