Dahlgrenovi soud v pátek prodloužil vazbu, kterou vykonává na psychiatrickém oddělení věznice. Je ale ve viditelně špatném stavu a musí brát řadu velmi silných léků.  „Je to pro něj skličující. To, jak vypadá, odráží jeho psychický stav, ve vazební věznici se mu dobře nedaří,“ řekl Blesku jeho advokát Richard Špíšek. 

Monotónní dny a noci mu jednou za čas zpestří návštěva rodičů, kteří za ním létají jednou za čtvrt roku. Ti při něm nadále stojí. Když nad ním soud vynesl nejvyšší možný trest, volali na něj v soudní síni, že všechno bude dobré. 

Dahlgren působí velmi zanedbaně a rezignovaně. Ve vězení zřejmě nevyhledává ani žádné rozptýlení. Za mřížemi má nárok na procházku – jednu hodinu denně. Jeho vášní i během pobytu u zavražděné rodiny bylo běhání a posilování. Od rozsudku ale značně přibral, takže žádnou fyzickou aktivitu ve vazbě zřejmě nevyvíjí. „Teoreticky může na cele cvičit. Ale nějaká posilovna ve vězení, to nehrozí,“ řekl jeho obhájce. 

Na dotaz Blesku, zda mladý Američan nevyužil čas třeba ke studiu češtiny, obhájce jen pokrčil rameny. „Vím, že pár slovíček umí, ale že by se učil češtinu? To si netroufnu říci. Spolu mluvíme jen anglicky,“ dodal Špíšek.

Dahlgren by pochopitelně uvítal, kdyby si trest mohl v budoucnu odpykat v USA. „Samozřejmě to je zatím předčasná úvaha,“ říká obhájce Richard Špíšek. „Preferoval by umístění do detenčního zařízení, a ne do výkonu trestu,“ dodal. 

Vše o případu Kevina Dahlgrena čtěte ZDE››

Fotogalerie
47 fotografií