Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Pálení čarodějnic je tu! 30 tipů, kam zajít za zábavou!

/
  • Pálení čarodějnice je u nás oblíbeným a rozšířeným zvykem.
    29. dubna 2016 ● 06:00

    Každoroční svátek pálení ohňů je opět tady. Čarodějnice, jak se mu u nás nejčastěji říká, ale také filipojakubskou noc nebo svátek Beltine, můžete prožít tento víkend. Nevíte, kam zajít? Poradíme!

  • 1.

    Čarodějnice v Praze


    *Ladronka – už 11. ročník akce vypukne v sobotu úderem poledního. Oslavy jsou spojené s opékáním špekáčků, soutěžemi, koncerty, divadlem, sportovními aktivitami i uměleckými dílnami. Letos poprvé bude i FOOD festival.

    *Žluté lázně – od 14 hodin začne v sobotu odpolední program spojený s opékáním buřtů a řadou soutěží a akcí pro děti. Hlavním lákadlem bude čarodějnická sluj z klacků, rákosu a látek, kde bydlí čarodějnice Holina. Ta bude všechny malé kouzelníky učit svému umění. Chybět nebudou plápolající ohně, hadi, pavouci, myši a netopýři. Hlavní program začne v 18 hodin zapálením třímetrové vatry a koncertem Věry Martinové.

    *Pankrác – od 14 hodin je v Centrálním parku připraven program pro děti. Součástí jsou živé koncerty i opékání buřtů.

    *Prosek – na bobové dráze je připraven už tradiční odpolední program od 14 hodin pro děti, který vyvrcholí večerním pálením čarodějnic. Těšit se můžete i na opékání buřtů.

    Pálení čarodějnic se koná už tento víkend.
    Autor: archiv pořadatelů, archiv Blesku, profimedia.cz

  • 2.

    Filipojakubský mumraj

    *Dobříš – Na kynologickém cvičišti se setkáte s čarodějnicemi, připraveny jsou hry i soutěže a uvidíte třeba i ukázku výcviku psů. Akce začíná v sobotu v 17 hodin.

    *Vinařice – Velkou hranici zapálí v Hornickém skanzenu Mayrau v sobotu. Připraveny jsou výtvarné dílny, pohádka i koncert. Akce začíná v 16 hodin.

    *Mochov – Kaskadér, který předvede ohnivou show se svým frízským koněm, i čaroděj s obrovským hadem a další překvapení jsou připraveni na sobotu od 13 hodin v místní jezdecké stáji.

    *Nižbor – Naproti proslulému oppidu Stradonice vypukne v sobotu v poledne oslava svátku Beltine. Přijedou Keltové, kteří předvedou své válečnické dovednosti. Uvidíte i sokolníka a mnoho zručných řemeslníků. Na děti čekají archeologické dílny. Večerní program začne ohnivou show.

    *Loučeň – V sobotu se můžete zapojit do filipojakubského mumraje. Kromě čarodějnice vás čekají i rytíři a další program.

  • 3.

    Zapalte obří vatry

    *Staré Hrady – Na zámku Staré Hrady u Jičína se celý víkend můžete potkat s čarodějnicemi všeho druhu. Budou vyučovat kouzelní i létání na koštěti.

    *Troskovice – Pod magickou zříceninou Trosky můžete prožít od soboty do neděle keltský Beltine – svátek ohně a jara. Ožije tu historie stará 2000 let. Čeká vás hudební a zážitkový festival, poznejte život Keltů a užijte si spoustu zábavy, aktivit, dobrého jídla a pití, ubytování zajištěno přímo v areálu.

    *Harrachov – I v letošním roce bude probíhat harrachovské pálení čarodějnic v režii místních hasičů, a to od 18 hodin na louce pod minigolfem Kraus v lokalitě Sedmidomky.

    *Liberec – Lampiónový průvod vychází v 18 hodin z parkoviště KC Vratislavice směrem k lesoparku. Pro účastníky jsou připraveny soutěže o nejzajímavější čarodějnou masku a nejoriginálnější lampion, výtvarné dílny nebo malování na obličej. Samozřejmostí je opékání buřtů a filipojakubský ohňostroj.

    *Sokolov – Na pálení čarodějnic můžete zajít v sobotu od 17 hodin do lesoparku, kde je připravená živá hudba, prohlídka historických vojenských vozidel, hasičské i záchranářské techniky i kolotoče.

    Pálení čarodějnic se koná už tento víkend.
    Autor: archiv pořadatelů, archiv Blesku, profimedia.cz

  • 4.

    Rej čarodějnic

    *Louny – V areálu minipivovaru Zloun se v sobotu od 14 hodin koná rej čarodějnic a čarodějů. Připraveny jsou ukázky historického šermu, fireshow, ukázky z dílny modelářů, zásah hasičů prohlídky pivovaru a další program.

    *Lomnice nad Popelkou – Tradiční setkání všech čarodějnic, kouzelníků, bludiček a ostatních kouzelných bytostí se uskuteční v sobotu na Farské louce.

    *Staré Hradiště – V sobotu od 14 hodin je připravené pálení na hradě Kunětická hora. Připravené je vystoupení s koňmi, šermíři, dobový tanec, můžete si nechat vyrobit čarodějnický účes, pomalovat obličej či zajezdit na koních. Navíc zde vystoupí Václav Upír Krejčí, Bohouš Josef a Burma Jones i Meky Žbirka.

    *České Budějovice – Čarodějnické malování na obličej, výroba čarokošťat, čaroklobouků a spousta soutěží čekají na děti na letní scéně u KD Slavie v sobotu od 17 hodin.

    *Podbořany – Pravé čarodějnické obydlí, soutěže pro děti, volba nejhezčí čarodějnice, vydávání čarodějnických průkazů, dobré občerstvení a samozřejmě upálení čarodějnice a opékání buřtů můžete vidět v sobotu od 15 hodin na Bílém kopci.

    *Šluknov – Od 16.30 proběhne v sobotu v místním kulturáku čarodějnický karneval a od 19 hodin lampionový průvod.

    *Dolní Morava – Ve sportovním areálu se koná tradiční pálení čarodějnic s rozmanitým programem i živou hudbou.

    Pálení čarodějnic se koná už tento víkend.
    Autor: archiv pořadatelů, archiv Blesku, profimedia.cz

  • 5.

    Kam zajít v Brně?

    *Brno – V areálu koupaliště Riviéra začíná v sobotu v 15 hodin hudební program a hlavně již osmý ročník open-airového festival Čarodějáles.

    *Brno – Ve sportovním areálu Hněvkovského je připraveno pálení čarodějnic v sobotu od 15.30 hodin. Těšit se můžete na opékání buřtů, soutěže a hry po děti a další program.

    *Brno – Královo Pole – od 16 hodin do parku na Slovanském náměstí můžete zajít na čarodějnické odpoledne. Program bude připraven pro děti, vatra bude zapálena v 18.30.

    V Brně můžete zajít na Čarodějáles.
    Autor: archiv pořadatelů, archiv Blesku, profimedia.cz

  • 6.

    Ohňová šou

    *Olomouc – Na celý víkend je v pevnosti poznání připraven program pro malé i velké čarodějnice. Dozvíte se zajímavosti o netopýrech, sovách či hadech, poznáte pověry a mýty, naučíte se plést pavoučí sítě a další čarodějnické dovednosti.

    *Telč – Pálení čarodějnic – oslava magické noci a příchodu jara u zapálených ohňů vás čeká v sobotu od 14 hodin U Roštěnky. Zapálení vatry a miss čarodějnice začíná v 19 hodin.

    *Ostrava – V sobotu od 17 hodin proběhne na Slezskoostravském hradě rej čarodějnic. Šermířská i ohňová představení. Při Filipojakubské noci jsou připravená i šermířská a ohňová představení. Pro čarodějnice je připravena soutěž o nejkrásnější, nejmladší a nejstarší čarodějnici. Součástí akce jsou čarodějnické hry, pětiboj, malování na obličej, a pokud návštěvníci neodletí na koštěti, mohou si zatančit u zapálené vatry.

    *Přerov – Čarodějnice všeho věku jsou zvány v sobotu od 17 hodin na 9. ročník sletu ke křepčení a soutěži o titul čarodějka a supr létající stroj. Připraveny jsou hravé soutěže pro děti, čarodiskotéka a bohaté občerstvení z grilu i ohně. Ve 21.15 vypukne velká ohňová show.

    *Určice – Na starém hřišti začne v sobotu od 16 hodin pálení čarodějnic spojené se spoustou her a soutěží o dobroty a také ukázkou hašení dobrovolných hasičů. Hrát bude živá hudba a připraven je i ohňostroj.

    *Jeseník – v sobotu ve 14 hodin vyjíždí z města Jeseník speciální čarodějnický expres do Priessnitzových lázní. Tam je připravené čarodějnické odpoledne, pálení začne v 18.30 a o hodinu později živý koncert.

    Pálení čarodějnic se koná už tento víkend.
    Autor: archiv pořadatelů, archiv Blesku, profimedia.cz

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy