Bylo jí pouhých čtyřiadvacet let, když její život vyhasl. Její osud je o to smutnější, že ji někdo zavraždil. Tím někým má být její bývalý přítel, kterého policie již brzy po vraždě zatkla a v pátek na něj soud uvalil vazbu. Muž ale s policií nespolupracuje a vinu za odporný čin odmítá.

V malé obci na Brněnsku bestiální vraždu nechápou – podle místních byla mladá Katka moc milá dívka. „Byla hodná, pracovitá – když maminka přišla z práce, měla uvařeno, nachystáno,“ řekla jedna z místních televizi Nova. „Je mi líto zejména jejích rodičů. Nejhorší je, když rodiče koukají do hrobu svýho dítěte.“

Lidé se shodují na jednom – její smrt byla hrozná a pachatel si zaslouží ten nejtvrdší trest. „Kdyby se mi to stalo, tak já bych ho asi zabil,“ prohlásil soused.

Policie ovšem stále pátrá po noži, kterým muž Katku ubodal. „Vražednou zbraní byl bodnořezný nástroj a ten se nám do současné doby nepodařilo nalézt,“ prohlásil kriminalista Antonín Hrdlička.

Katky bývalý přítel s policií nespolupracuje a není znám ani přesný motiv vraždy. Je pravděpodobné, že důvodem k činu byl jejich nedávný rozchod. „Co se týká motivu činu, vylučujeme sexuální i loupežný motiv,“ uvedl Leoš Tržil, ředitel Jihomoravské policie. Policie ovšem nenašla ani kabelku, kterou u sebe Katka měla.

Mladík bude na soud čekat ve vazbě, kam byl poslán už v pátek. V případě odsouzení mu hrozí až doživotí.

Fotogalerie
13 fotografií