Už v úterý odpoledne nad místem vraždy a jejím okolím létal vrtulník. Do pátrací akce byly zapojeny desítky policistů. Dokonce bylo vydáno i upozornění pro řidiče MHD, zakrvácený vrah totiž mohl cestovat i hromadnou dopravou.

„Je možné, že jsem potkal i vraha, šel jsem kolem na přednášku a byl tam ještě docela klid, později začali policisté hlídat vchody," popsal podle serveru Deník.cz student Robert Kinzl.

Dívka si údajně přes park krátila cestu na vlak. Arboretum je teď navíc veřejnosti uzavřeno až do 14. března – na vstup mají studenti univerzity speciální kartičku. Patřil tedy vrah mezi studenty? Nebo přišel s dívkou už dovnitř. Nad vchodem je navíc kamera, která vraha snad zachytila.

Policisté také dlouho netušili, kdo vlastně zavražděná je – neměla u sebe totiž žádné doklady, proto je na místě i domněnka, že jí vrah ukradl kabelku. Podle informací FTV Prima policie už vraha dopadla. O koho jde a jaký měl k dívce vztah, ale není známo. Policisté tuto informaci nepotvrdili. 

Místní jsou vyděšení a bojí se chodit venku samotní! „Přítelkyně mi pouze volala, že slyšela o tom, co se tu přihodilo, a proto jsem ji raději přišel vyzvednout na tramvaj, aby nešla sama," prohlásil muž na tramvajové zastávce Bieblova. I policisté, kteří hlídkovali v okolních ulicích, kolemjdoucí upozorňovali, aby se venku zbytečně nezdržovali.

„V současnosti vyslýcháme několik lidí, kteří by mohli k případu podat zásadní informace,“ řekla Blesku policistka Petra Ledabylová.

Fotogalerie
15 fotografií